Lycka och frid

Livet är egentligen en ganska enkel företeelse. Vi vill alla samma sak, oavsett vem du är och var du kommer från, oavsett ålder, kön och vad helst - vi vill bara en enda sak: frid.

Vi vill leva lättsamma och lugna liv, eller så vill vi leva fartfyllda, roliga liv - men allt är ändå kopplat till våra drömmar och en inre frid. Men det är svårt. Vi tenderar att leva mer i framtiden än i nuet. Det finns dock metoder och medel för att lättare hitta sin frid.

Så börja med att sluta överanalysera saker och ting och vad andra människor säger eller gör. Om du får en komplimang, ett vänligt ord eller en utskällning - bara sluta! Om den här personen verkligen velat säga dig något än vad hen gjorde så hade vederbörande säkert gjort det istället. Sluta oroa dig och ta upplevelsen för vad den verkligen är.

Börja med att ta färre beslut och val i livet. Vi ångrar val och önskar att vi valt annorlunda. Låt det flyta och skjut upp besluten så kan du göra det en annan dag. Var inte så hård mot dig själv och ångra inte så mycket av det du gjort eller avstått. Släpp taget om misstagen och motivera dig istället inför att göra nya - för de kommer. De finns dock inte i ditt förflutna utan i ditt nu.

Ha ett öppet sinne och jobba med dina fördomar. Du möter förutfattade meningar varje dag. Vi tenderar att bedöma människor baserat på stereotyper. Lägg av med det! Bli en god medmänniska som förutsätter allas goda vilja och fina egenskaper. Lär dig att glädjas åt alla de möten du upplever och världen kommer att bli en mycket bättre plats.

Knyt inte din lycka till det materialistiska. Om du inte hittar lyckan någon annanstans så hittar du definitivt den inte i prylarna. Sluta spendera dina värdefulla pengar på onödig konsumtion och lägg dem hellre på upplevelser och äventyr. Lyckligast blir du om du skänker bort dem.

Slutligen, en stunds mindfulness. Låt det flöda till dig: allt som sker kring dig, vad andra människor säger till dig och vad du svarar i gengäld. Njut av dina inre konversationer. Betrakta ett träd, en buske eller en glittrande sjö men utan att bedöma upplevelsen. Rensa din tankevärld och låt allt bara vara. Bli ett med allt kring dig.

Livet är en enkel företeelse. Att hitta frid är nyckeln till ett lyckligt sådant.
Lycka och frid Lycka och frid Reviewed by Identitet Livet on 07:38 Rating: 5

Inga kommentarer:

Använder Blogger.